În căutarea voturilor pentru noul Guvern! Apelul lui Filat către PL şi reacţia ironică a lui Ghimpu

Liderul liberal-democrat Vlad Filat este în căutarea voturilor pentru susţinerea premierului desemnat Iurie Leancă. Politicianul a postat pe pagina sa de Facebook un apel prin care îndeamnă Partidul Liberal să voteze în Parlament pentru noul Guvern, propus de Alianţa pentru Moldova Europeană.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a răspuns ironic.

În apelul său, liderul PLDM susţine că liberalii, în frunte cu Mihai Ghimpu, au şansa istorică să demonstreze că priorităţile lor sunt nu funcţiile, ci asigurarea continuităţii parcursului european. Potrivit lui Filat, de PL depinde dacă vom avea un Guvern proeuropean sau ţara va fi împinsă spre alegeri anticipate.

Apelul lui Filat a fost luat, însă, în zeflemea de liderul PL. Mihai Ghimpu a calificat îndemnul lui Filat drept ordin şi a făcut glume pe seama lui.

Pe de altă parte, preşedintele României, Klaus Iohannis, speră că liderii de la Chişinău să-şi înţeleagă misiunea dată de cetăţenii moldoveni şi să-şi îndrepte eforturile în vederea învestirii unui Guvern stabil şi cu o viziune proeuropeană.

Liderul de la Bucureşti a făcut acest mesaj în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

Premierul desemnat, Iurie Leancă, a anunţat că începe consultările cu Partidul Comuniştilor şi cel Liberal pentru a-i convinge să susţină programul său de guvernare.

Conform legislaţiei, premierul desemnat are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta componenţa cabinetului de miniştri şi programul de guvernare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu