În căutarea VICTIMELOR VISCOLULUI! Mai mulți voluntari cu Jeep-uri SALVEAZĂ prizonieri ai zăpezii (FOTO/VIDEO)

Embed:

(UPDATE 04:43) Pe porțiunea de drum între Troița și Taraclia a fost găsită o mașină abandonată. Peste câțiva kilometri, voluntarii i-au ajuns din urmă și pe proprietarii acesteia, care aveau în mână o canistră goală.

- Unde v-ați pornit pe drum de iarnă, noaptea și fără benzină?
- La Troița! (zâmbește). Dar parcă am avut benzină. S-a evaporat!

"Așa, glumă peste glumă, i-am dus până la cea mai apropiată benzinărie, care se afla la distanță de circa 10 kilometri de mașina lor. După ce și-au umplut canistra, în mod normal, i-am transportat înapoi la mașina lor. Acolo aventura a continuat: lăcățile ușilor au înghețat și șoferul a fost nevoit să intre în salon prin ușa din spate", a spus unul dintre voluntari, Alex Gurschii.

"Să vă dea Dumnezeu sănătate, că ne gândeam că ne vor mânca lupii până o să ajungem la benzinărie", a mulțumit șoferul salvat.

(UPDATE 04:18) Cumătrii rătăciți au fost găsiți de voluntari. Le erau descărcate telefoanele, dar, chiar și după ce au parcurs 12 km pe jos, nu cedau.

"Habar nu aveam, pe unde ei se află. Porțiunea de drum era blocată. Din cauza viscolului nu se vedea nimic. Totuși, ne-am pornit în căutare, pentru că e ger și e noapte, și ei merg pe jos. În momentul în care noi, întâmplător, i-am găsit, ei deja au parcurs 12 km. Aveau două lopeți în mâini. Le-au luat pentru ca să îi salveze pe cumătrii săi, blocați cu mașina în nămeți. I-am urcat în Jeep cu tot cu lopeți și i-am adus la rude. Între timp a intervenit un echipaj de salvatori, care i-a transportat pe toți către cea mai apropiată benzinărie", a spus unul dintre voluntari, Oleg Varzari.

(UPDATE 03:30) Unul dintre echipajele de voluntari a pornit în căutarea cumătrilor, ale căror telefoane mobile s-au descărcat.

(UPDATE 02:00) Pe porțiunea de drum între satele Vișniovca și Congazcicul de Sus, raionul Cantemir, o mașină era blocată în zăpadă. În automobil se aflau 2 persoane: soț și soție. Mașina era blocată timp de două ore. Cuplul din automobil și-a telefonat cumătrii și le-a povestit despre cele întâmplate.

În acest moment cumătrii erau acasă, în satul Vișniovca, la 16 km distanță de cei blocați în automobil, și, totuși, au acceptat să le vină în ajutor.

Greu de crezut, dar aceștia au luat două lopeți și s-au pornit pe jos, prin viscol, să își salveze cumătrii din nămeți.

"Ce nu ai face pentru un cumătru", a spus unul dintre voluntari, zâmbind.

(UPDATE 01:40) Prima destinație a fost orașul Cantemir.

(UPDATE 01:29) Au fost implicate două echipaje Off-Road: două mașini de teren, 7 persoane, dintre care o femeie.

"Am fost foarte uimiți de faptul că oamenii pornesc la drum, pe Cod Potrocaliu de viscol, îmbrăcați foarte ușor și câteodată nu au habar câtă benzină au în rezervoare", a spus unul dintre voluntari, Alex Gurschii.

Un grup de entuziaști din două cluburi Off-Road din Chișinău și Măgdăcești, s-a pornit în căutarea victimelor viscolului, care s-a abătut asupra Moldovei. Bărbații și-au pregătit din timp Jeep-urile și au pornit la drum, pentru a-i salva din nămeți pe cei, care au rămas blocați cu mașinile pe traseele înzăpezite din țară.

Știind că cea mai gravă situaţie creată din cauza ninsorilor este în sudul ţării, voluntarii, fără să ezite, s-au deplasat spre Comrat.

PUBLIKA.MD amintește că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de ninsori abundente, avertisment valabil până la data de 9 ianuarie, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării. Peste 127 de accidente s-au produs în Moldova, noaptea trecută. De vină sunt condiţiile meteo dificile, dar şi neatenţia sau neglijenţa unor şoferi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »