În căutarea a 500 de cadavre: Mai multe mame din Mexic vor să găsească un mormânt comun, în care s-ar afla şi copii lor

Uniunea mamelor din statul Veracruz, Mexic, ale căror apropiaţilor săi pierduţi fără urmă a început căutările mormântului comun, unde ar zace cel puţin 500 de oameni morţi.

Anunţul a fost făcut de către reprezentanta Uniunii Mamelor, supranumit "Colectivo Selecito". Aceasta ar fi primit o hartă de la un anonim, pe care erau făcut nişte însemnări. Acestea ar fi ajutat căutătorii să găsească locul înmormântării.

"O să cercetăm 4 locuri diferite" a declarat femeia. Presa locală a anunţat că procedura de căutare va avea loc în vecinătatea şoselelor din regiunea portului, unde luni, a fost trimisă un grup de 26 de oameni. Operaţiunea, care va lua sfârşit în 9 noiembrie, va avea loc în colaborare cu Poliţia Federală şi a reprezentanţilor Procuraturii Generale a Statului Mexic.

 

 "Harta, pe care era indicat locul de înmormântare a 500 de cadavre vorbeşte despre nivelul sporit al criminalităţii în Veracruz. Ce gândeau ucigaşii? Că o să ne lăsam copii îngropaţi undeva, iar ei se vor plimba în libertate? NU! Iata acesta sunt mamele victimelor, care îşi caută copiii", a declara Castro Toss, femeia ce îşi caută fiul încă din 2011.
 
La începutul lunii septembrie Procurorul statului mexican din Veracruz, Jorge Winckler a declarat găsirea a 166 de cranii omeneşti într-un mormânt comun pe teritoriul statului. Informaţia despre locaţie a fost de asemenea anunţată poliţiei de către un anonim.

Cazuri terifiante similare nu sunt rare în Mexic. De obicei, oamenii morţi sunt victimiele războaielor narcomafiei locale.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu