În căutare de senzații tari prin Siberia. Un ciclist era să moară înghețat în cort la -50 de grade Celsius

Un ciclist spaniol în căutare de senzații tari prin tundra siberiană a fost la un pas de a muri înghețat în mijlocul pustietății.

Jose Andres Abian Pajares, autorul unui blog de călătorii, a fost găsit stând într-un cort la – 50 de grade Celsius în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Spaniolul zburase de la Moscova la Magadan, un oraș portuar de la malul Mării Ohoțk. De aici, Pajares planificase un drum lung cu bicicleta pe gheața Lacului Baikal.

Numai că treburile nu au decurs conform planului, relatează The Moscow Times.

Trei localnici l-au găsit recent pe bărbat într-un cort de vară, campând într-o trecătoare din munți, și l-au dus la cel mai apropiat spital, în orașul Susuman.

Localnicii l-au poreclit ”Marcus”.

 
 
 
View this post on Instagram

В Магадан по трассе в -50 едет испанец. На велосипеде В Магаданской группе WhatsApp "Весьма. Ягоднинский район" читатели скинули фотографии и видео путешественника, который едет в Магадан. На фото мужчина в зимней одежде путешествует на велосипеде по заснеженной трассе. По предварительной информации, которую удалось о нем собрать, велосипедиста зовут Маркус, он из Испании, решился на экстремальное путешествие в Магадан зимой по колымской трассе. Чуть позже появилось видео, на котором испанца в палатке будят местные жители и предлагают подвезти до города Сусумана. Судя по всему, по-русски иностранец не говорит. "Весьма" просит связаться с редакцией людей, что-либо знающих о путешественнике по тел. 8-964-455-27-32.

A post shared by ИА Весьма (@vesma.today) on

Bărbatul a suferit degerături la nivelul mâinilor, scrie Digi24.ro.

Cum bilete pe ruta Magadan-Moscova nu vor fi disponibile decât după 1 ianuarie, deoarece au fost rezervate în acest interval, Pajares va trebui să petreacă Crăciunul și Anul Nou alături de salvatorii săi, potrivit site-ului local de știri Vesma.today.

Dacă nu ar fi fost găsit, cel mai probabil turistul ”ar fi murit”, a precizat un angajat al spitalului pentru agenția RIA Novosti.

”Se pare că tipul nu era la curent cu ceea ce înseamnă înghețul din Kolîma”, a menționat sursa.

Kolîma este o regiune istorică din partea de nord-est a Rusiei, care se întinde de la cursul superior al râului cu același nume și până la coasta nordică a Mării Ohoțk. Însă Kolîma nu este cunoscută doar pentru iernile ei aspre. În vremea represiunilor staliniste, aici se aflau unele dintre lagărele de muncă cu cel mai mare grad de mortalitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu