În capitala Egiptului va avea loc un protest de amploare

Embed:

În capitala Egiptului va avea loc un protest de amploare, organizat în susţinerea preşedintelui Mohamed Mursi. Demonstraţia vine în urma unui val de critici şi nemulţumiri. Asta după ce liderul de la Cairo a emis un decret care îi extinde puterile şi a redactat o nouă Constituţie, considerată de unii prea islamistă.

Frăţia Musulmană şi partidele islamiste din Egipt organizează un protest în masă la Cairo. Pentru a evita confruntările, suporterii lui Mohamed Mursi vor evita Piaţa Tahrir, unde opozanţii şi-au instalat corturile. În ultima săptămână, capitala egipteană a fost scena unor manifestaţii de amploare, unde mii de oameni au protestat faţă de decretul semnat de preşedinte. Nemulţumirea lor a crescut şi mai mult după ce proiectul de Constituţie a fost redactat în grabă şi aprobat de Adunarea Constituantă, dominată de islamişti.

"Frăţia Musulmană s-a bazat pe majoritatea membrilor Adunării Constituante şi a redactat o Constituţie, în funcţie de ce le convine. Noi dorim o lege supremă care să reprezinte tot poporul", a spus o persoană

Mohamed Mursi spune că va renunţa la puterile sale extraordinare, numai după ce noua Constituţie va fi aprobata printr-un referendum. Liderul de la Cairo urmează să ratifice astăzi documentul. Una dintre schimbările istorice în sistemul de Guvernare din Egipt se referă la limitarea deţinerii puterii la două mandate consecutive a câte patru ani. Totodată, noua Lege Supremă a ţării prevede şi un control civil asupra instituţiei militare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu