În cadrul unui interviu la CNN Tony Blair a vorbit despre decizia sa de a se converti la catolicism

Fostul premier britanic, Tony Blair, a acordat un interviu postului de televiziune CNN, în care a vorbit despre religie şi convertirea sa la catolicism. Săptămâna aceasta fundaţia sa de caritate, Faith Foundation, a lansat un concurs internaţional, care încurajează tinerii din întreaga lume să-şi mărturisească credinţa prin intermediul unor filmuleţe.

Blair a spus că scopul acestui concurs este să scoată în evidenţă modul în care oamenii devin conştienţi de propria lor credinţă, în contextul relaţiei lor cu persoane de alte confesiuni. Fostul premier britanic a mai adăugat că abia la vârsta de 16 sau 17 ani a conştientizat că în lume nu există o singură religie. Blair s-a convertit la catolicism în 2007.

Indiferent dacă că eşti catolic sau anglican, este fascinant şi interesant să afli lucruri despre alte religii, a mai adăugat Blair. El suţine că, pentru a înţelege lumea modernă, este important să înţelegem religia. Religia stă la baza multor conflicte care se produc în lume, dar este şi cea care uneşte oamenii, îi face să fie mai toleranţi şi să se ajute reciproc, spune Tony Blair.

El a devenit cel mai longeviv premier laburist al Marii Britanii, aflându-se la putere din 1997 până în iunie 2007.

loading...

Lasă un comentariu