În atenţia persoanelor care solicită programarea la examenul de obţinere a permisului de conducere

Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitoare la multiple cazuri depistate la programarea frauduloasă prin intermediul persoanelor terţe, la proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere şi unele recomandări în adresa solicitanţilor acestor servicii.

În luna iulie 2019, s-au depistat multiple cazuri de programare frauduloasă de către persoane terţe a candidaţilor la examenul pentru proba practică de obţinere a permisului de conducere, contra plată prin intermediul rețelelor de socializare “Telegram”, “Whatsapp” şi altele.

Referitor la aceste cazuri Agenţia Servicii Publice a sesizat organele de drept competente şi a întreprins un şir de măsuri menite să asigure un proces transparent şi calitativ de prestare a serviciilor de programare şi admitere la examenul de obţinere a permisului de conducere.

Actualmente aceste cazuri sunt investigate de către organele de drept.

Serviciul de programare atât în regim  obişnuit cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice gratis, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective,  reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului  de examinare atât în regim de urgenţă cât şi în regim obişnuit.

Agenția Servicii Publice menționează că programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale ale instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina web a Agenției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale Call-centrului 14909, (+373) 022 257070 sau vizualizate pe site-ul Instituției Publice ”Agenția Servicii Publice” www.asp.gov.md.

loading...

Lasă un comentariu