În atenția automobiliștilor! REDUCERI la înmatricularea mașinilor cu numere străine

Embed:

Maşinile cu numere străine, inclusiv cele mai vechi de 10 ani, vor putea fi înmatriculate în Moldova cu o reducere de 70 la sută din valoarea accizului.

Facilitatea vizează posesorii de vehicule care au introdus în ţară automobilele până în data de 1 noiembrie. Inițiativa a fost votată de Parlament în ultima lectură. 

Pentru înmatricularea unei maşini al cărui motor are capacitatea de 3.000 de centimetri cubi, proprietarul trebuie să achite în jur de 11.000 de euro. După intrarea în vigoare a noilor prevederi, taxele se vor reduce până la 3.300 de euro.

Proiectul de lege prevede ca automobilele străine să fie înregistrate în perioada 1 ianuarie- 1 aprilie.

Șoferii salută modificările legislative și spun că vor face economii:

"E o reducere care e accesibilă pentru oameni şi e un plus că oamenii pot să-şi păstreze maşinile în care au investit. Pot să le păstreze în Republica Moldova şi să circule mai departe cu ele."

"Pentru şoferii care au aşa autoturisme cred că e un lucru favorabil. Vor economisi bani."

Astfel, moldovenii care au adus maşini până în 1 noiembrie vor plăti doar 30 la sută din valoarea accizului.

Documentul vizează şi maşinile cu numere transnistrene. Astfel, cetăţenii moldoveni cu domiciliul în regiunea transnistreană vor fi obligaţi să-și înmatriculeze automobilele. În caz contrar, vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

Moldovenii care nu-și vor înmatricula maşinile, vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării timp de șase luni pe an. În caz contrar, automobilul va fi escortat la frontieră de către poliţie, iar toate cheltuielile le va suporta proprietarul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu