În Argentina a început una dintre cele mai spectaculoase competiţii de motorsport din lume (VIDEO)

Embed:

În Argentina a început una dintre cele mai dificile, dar şi spectaculoase competiţii de motorsport din lume - Raliul Dakar. În acest an, cursa va străbate trei ţări: Argentina, Bolivia şi Chile, iar participanţii vor avea de parcurs o distanţă totală de aproape zece mii de kilometri. Deschiderea oficială a raliului a avut loc în localitatea argentiniană Rosario.

La ceremonia de deschidere au participat foşti campioni ai Raliului Dakar, printre care Cyril Despres din Franţa, care a câştigat de cinci ori proba de motocross şi compatriotul său, Stephane Peterhansel, care a reuşit să se impună atât la motocross, cât şi la clasa maşini.

În total, la cea de-a 35-a ediţie vor participa peste 600 de sportivi, împărţiţi în patru clase. În acest an vor avea loc şi câteva premiere. La competiţie vor participa două modele de maşini produse în România. În plus, pentru prima dată, la raliu vor participa maşinile producătorului american Ford.

După startul Raliului Dakar 2014 din localitatea argentiniană Rosario, cursa va cuprinde în total 9,374 kilometri pe teritoriul Argentinei, Boliviei şi Chile. În total, raliul are 13 probe speciale, iar ultima etapă, cu finişul în oraşul chilian Valparaiso, va avea loc pe 18 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu