În apropiere de oraşul Râşcani va fi construită cea mai modernă piaţă agricolă

Embed:

Agricultorii din nordul ţării vor avea noi oportunităţi pentru a-şi comercializa marfa. Una dintre cele mai moderne pieţe, care se va întinde pe 3 hectare şi jumătate, va fi construită în apropiere de oraşul Râşcani. Aceasta va fi dotată cu o secţie de ambalare şi cu un frigider în care vor putea fi păstrate două mii de tone de fructe şi legume.

Proiectul va include o zonă separată pentru comerţul cu amănuntul şi un hotel cu trei etaje.

"Aşa o piaţă nu mai este la noi. Cea mai apropiată e la 600 de km în Timişoara. Nu ştiu dacă la noi mai este o aşa piaţă, cu o aşa infrastructură",  a declarat preşedintele raionului Râşcani, Iurie Urzică.

Lucrările vor dura doi ani.

"Prima etapă de implimentare este inima acestui proiect, frigiderul cu tot utilat Toată infrastructura acestei pieţi tot intră în această etapă. În a doua etapă se prevde dezvoltarea acestei pieţi prin amenajarea locurilor de târguială. Va fi construit şi un hotel, complex hotelier", a spus preşedintele raionului Râşcani, Iurie Urzică.

Piaţa va fi amplasată într-o zonă strategică pentru comerţ. În apropiere sunt oraşele Bălţi şi Soroca, precum şi localitatea Cernăuţi din Ucraina.

De asemenea, la doar câţiva kilometri distanţă este hotarul cu România. Potrivit specialiştilor, proiectul va contribui la modernizarea infrastructurii din regiune.

"Se va îmbunătăţi şi infrastructura, în ceea ce ţine de accesul la un drum mai bun, ceea ce ţine la accesul la apă potabilă, şi alte utilităţi necesare pentru menţinearea şi funcţionarea acestei pieţi", a spus directorul interimar "ADR Nord", Constantin Bîndiu.

Agricultorii şi agenţii economicii cred că piaţa le va oferi noi oportunităţi de dezvoltare. Valoare proiectului este de 43 de milioane de lei.

20 de milioane sunt oferiţi de către Agenţia de Dezvoltare Nord, iar restul banilor vor fi alocaţi de către 8 raioane ale ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu