În Anglia sunt în toi pregătirile pentru Marea Buclă. Turul Franţei stă să înceapă

Embed:

În oraşul englez Leeds a avut loc prezentarea echipelor care vor lua startul în ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei. Peste 10 mii de spectatori au asistat la ceremonia de prezentare a celor 198 de concurenţi. Etapa inaugurală a Marii Bucle va avea loc sâmbătă.

Pe durata celor trei săptămâni de cursă pe mai multe biciclete vor fi montate mini-camere video. Turul Franţei 2014 va putea fi urmărit în 190 de ţări, iar 10 etape vor fi transmise integral în direct, cu una mai mult decât anul trecut. În total vor exista aproximativ 90 de ore de transmisie în direct din timpul etapelor Marii Bucle din acest an.

Alte noutăţi de care vor avea parte telespectatorii în acest an se numără faptul că pe ecran vor apărea indicaţii privind viteza și direcția vântului sau viteza instantanee a cicliştilor sau cea maximă a sprinterilor.

Marea Buclă va începe cu o etapă de fond, de 190 de kilometri, între Leeds şi Harrogate, care include trei cățărări şi multe drumuri înguste. Specialiştii sunt convinşi că bătălia pentru supremaţie în Marea Buclă din acest an se da va între câştigătorul din 2013, britanicul Chris Froome şi spaniolul Alberto Contador.

Pe aceeaşi temă