În această săptămână am aflat când va veni Angela Merkel în Moldova, precum şi faptul că premierul Vlad Filat a divorţat

Embed:

Mai multe evenimente politice au marcat această săptămână. Am aflat când va veni Angela Merkel în Moldova, precum şi faptul că premierul Vlad Filat a divorţat. Tot în această săptămână, preşedintele Nicolae Timofti a acuzat forţe ostile Republicii Moldova de lansare a unor acţiuni care încalcă normele legale.

Cancelarul german, Angela Merkel, va veni în Republica Moldova pe 22 august. Potrivit premierului Vlad Filat, pe agenda discuţiilor nu va lipsi subiectul privind integrarea europeană a ţării, dar şi cel despre problema transnistreană.

Marţi aflăm că, Vlad şi Sanda Filat au divorţat în baza unei decizii comune. Cererea a fost depusă la Judecătoria Centru din Capitală, pe 29 iunie.

Două zile mai târziu, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a acuzat forţe ostile Republicii Moldova de lansarea unor acţiuni care încalcă normele legale. Şeful statului a dispus ca toate ilegalităţile să fie sancţionate şi a făcut apel către cetăţeni să renunţe la proteste.

Joi, liberalii au înregistrat o iniţiativă legislativă, ce prevede crearea unei Comisii de anchetă pentru examinarea arhivelor KGB din perioada sovietică.

În aceeaşi zi, Curtea de Apel din Bălţi a suspendat organizarea referendumului local de pe 9 septembrie, aşa cum a stabilit anterior Consiliul muncipal. Magistraţii au acceptat, astfel, cererea Oficiului Teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat.

Iar Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a înregistrat 160 de cereri pentru fotoliul de deputat în Adunarea Populară.

Vineri, 14 consilieri din oraşul Soroca, dintre cei 24 prezenţi la şedinţă, au votat pentru conferirea statutului de oraş de importanţă republicană localităţii lor.

Tot în această săptămână, au fost reluate lucrările de reconstrucţie a clădirii Parlamentului. 200 de milioane de lei vor fi alocate de la bugetul de stat, iar deputaţii îşi vor putea ocupa noile birouri, până la sfârşitul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu