În această noapte, în renumita piaţă Times Square din New York, a fost amplasată o maşină cu explozibil

Embed:

(UPDATE 17:00): Guvernatorul oraşului, David Paterson a calificat incidentul din Time Square drept un act de terorism şi a declarat că autorităţile depun eforturi ca cei vinovaţi să fie aduşi în faţa justiţiei.

Panică azi-noapte la New York, unde centrul oraşului a fost evacuat din cauza unei maşini din care ieşea fum. În autoturism au fost găsite elementele unei bombe. Guvernatorul oraşului, David Paterson a calificat incidentul, din Times Square, drept un act de terorism şi a declarat că autorităţile depun eforturi ca cei vinovaţi să fie aduşi în faţa justiţiei.

Potrivit unui ofiţer al Departamentului de Pompieri, în maşină a fost găsit material explozibil, benzină, propan şi mai multe cabluri arse, care au fost apreciate drept elemente ale unei bombe. Incidentul s-a petrecut în jurul orei unu, ora Moldovei. Potrivit poliţiştilor, un bărbat a fost văzut părăsind maşina suspectă. Două mini explozii s-au înregistrat în interiorul maşinii, însă acestea nu au provocat pagube şi nici nu au dus la distrugerea vehiculului. Poliţia a stabilit că automobilul avea numere de înmatrciulare false. Incidentul a fost calificat ca o tentativă eşuată de atac terorist, iar poliţiştii nu exclud că în zonă ar putea fi şi alte maşini capcană. Mai multe cinematografe şi-au anulat spectacolele, iar câteva restaurante şi clădiri au fost evacuate. Acţiunile poliţiştilor au dus la o serie de blocaje pe străzile alăturate, iar şoferii au trebuit să aştepte ore întregi ca să iasă din ambuteiaj.

Preşedintele american Barack Obama a salutat acţiunea imediată întreprinsă de poliţie.

loading...

Lasă un comentariu