În a doua jumătate a săptămânii sunt aştepate maxime termice de până la 35 de grade Celsius

Embed:

În următoarele zile vom avea vreme caldă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă că, în a doua jumătate a săptămânii, maximele vor depăşi normalul termic pentru această perioadă a anului şi vor atinge 35 de grade Celsius.

Şi în timpul nopţii minimele vor fi ridicate, iar în regiunile sudice ale ţării acestea vor trece de 20 de grade. În acelaşi timp, meteorologii prognozează, până pe 13 iunie, un nivel înalt al radiaţiei ultraviolete şi recomandă reducerea expunerii la soare în orele după-amiezii. În Republica Moldova, cea mai caldă lună iunie a fost în anul 2007, când valorile temperaturii medii lunare a aerului au oscilat între 20 de grade la Briceni şi 24 de grade la Dubăsari.

Căldurile pe care va trebui să le înfruntăm în următoarele zile pot afecta sănătatea oamenilor care suferă de boli cronice. Medicii recomandă expunerea cât mai puţin la soare, în special, în orele amiezii şi consumarea unui volum mare de lichide.

Această vară, posibil, va fi una dintre cele mai calde în Republica Moldova, iar precipitaţiile vor fi reduse. Cu toate acestea, nu sunt semnale de secetă. Declaraţia aparţine prim-vicedirectorului Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Elina Pleşca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu