În 2020, călătoriile cu maşina vor fi mai ecologice decât cele cu trenul

Richard Parry-Jones, un inginer reputat în industria auto, estimează că o călătorie cu maşina va emite doar 25 de grame de CO2 per pasager în 2020, semnificativ mai puţin decât o călătorie cu trenul electric de mare viteză aflat în serviciu în prezent, notează automarket.ro.

Potrivi estimărilor lui Parry-Jones, un automobil ecologic lansat în 2020 va emite aproximativ 40 de grame de CO2 pe kilometru, ceea ce se traduce în 25 de grame de CO2 pe kilometru pentru fiecare pasager, valoare comparabilă cu majoritatea trenurilor electrice folosite de marile căi ferate ale lumii.

"Vorbim despre o dezvoltare remarcabilă, având în vedere faptul că media emisiilor de CO2 per automobil era de 140 de grame per kilometru în anul 2000", a completat Parry-Jones.

Specialistul în transporturi declară că sistemul britanic de căi ferate nu este pregătit pentru creşterea traficului, acesta fiind deja supraaglomerat. În viziunea sa, finanţarea privată este soluţia pentru îmbunătăţirea căilor ferate din Regatul Unit.

Cele 25 de grame de CO2 pe kilometru calculate de Parry-Jones reprezintă o medie, luând în vedere faptul că majoritatea vehiculelor aflate în circulaţie au 1.6 ocupanţi. Secretul acestor automobile ecologice va fi posibilitatea de comunicare de la distanţă, permiţând să informeze sistemele de management ale traficului despre ritmul în care se circulă pe anumite secţiuni, pentru a preveni un ambuteiaj care va duce la creşterea consumului de carburant pentru toţi participanţii la trafic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu