În 2019, şase familii au divorţat de Ziua Îndrăgostiţilor

Embed:

Dacă unele cupluri au decis să-şi oficializeze relaţia în data de 14 februarie, atunci altele aleg să-i pună capăt. Anul trecut, şase familii s-au destrămat tocmai de Ziua Îndrăgostiţilor. Îmbucurător este faptul că numărul divorțurilor a scăzut semnificativ în 2019 faţă de acum doi ani.

Potrivit datelor Agenţiei pentru Servicii Publice, în data de 14 februarie a anului trecut şase cupluri au obţinut certificate de divorţ. Astfel, numărul celor care au decis să spună "NU" de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2019, este cu mult mai mic faţă de cel înregistrat în ultimii doi ani. În 2018, 51 de familii s-au destrămat, iar cu un an mai înainte au fost înregistrate 27 de divorţuri.

Statistica mai arată că cei care divorţează în data de 14 februarie sunt preponderent tinerii. Anul trecut, vârsta medie a bărbaţilor care au decis să pună capăt relaţiei era de 33 de ani, iar a femeilor - 26. Acum doi ani însă, vârsta bărbaţilor era, în medie, de 36, iar a femeilor - 33 de ani. În 2017, bărbaţii care au divorţat de Ziua Îndrăgostiţilor aveau, în medie, 33 de ani, iar femeile - 38. 

Potrivit Codului Familiei, pentru oficializarea divorţului se oferă un termen de la 30 de zile şi până la jumătate de an, în funcţie dacă în familie sunt sau nu copii minori. În această perioadă, cuplurile au timp să se răzgândească.

Şi numărul celor care spun "DA" de Ziua Îndrăgostiţilor este în descreştere faţă de 2019. Ieri, 74 de cupluri din ţară şi-au unit destinele. Anul trecut, au fost înregistrate 105 căsătorii, în 2018 cu două mai puţine, iar în 2017 - aproximativ 100.

loading...

Lasă un comentariu