În 2018, VINURILE MOLDOVENEȘTI au obținut un număr record de medalii la competițiile internaționale

Embed:

Vinurile moldoveneşti sunt tot mai apreciate peste hotare. Acestea au obținut în 2018 un număr record de medalii la competițiile internaționale. Potrivit Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, în total, companiile vinicole din Moldova au cucerit 673 de distincţii anul trecut. Numărul acestora este dublu faţă de 2017 când producătorii moldoveni au primit 362 de medalii.

572  de distincţii au fost câştigate la concursuri internaţionale în ţări precum Germania, Maria Britanie, Franţa, Belgia, Austria, Polonia. Alte 100 de medalii au fost cucerite la concursul Black Sea Region Wines &Spirits Contest, organizat la Chișinău sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului. 

Companiile care stau în fruntea clasamentului privind numărul de medalii obţinute nu s-a schimbat faţă de anul precedent. Lider a fost vinăria Fautor, care a reuşit să câştige 116 distincţii. Urmează Vinăria Purcari şi Chateau Vartely cu 69 şi, respectiv, 58 de premii. De succes s-au mai bucurat vinăria Bostavan, Albastrele Wines, Castel Mimi şi altele.

Participarea la concursurile internaționale și locale a fost sponsorizată de Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul Ameliorarea Competitivității din Moldova, finanțat de USAID și Ambasada Suediei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu