În 2018 cu o nouă strategie! FC Zimbru se va baza doar pe jucătorii de la propria şcoală de fotbal

Embed:

În 2018 cu o nouă strategie! Zimbru Chişinău se va axa în sezonul ce va lua start în primăvară doar pe jucătorii de la propria şcoală de fotbal. De la echipă au plecat majoritatea stranierilor şi au rămas doar rusul Dmitri Teleghin şi turcul Cagkan Cakir.

În acelaşi timp, cu gruparea "galben-verde" a semnat un grup de jucători experimentaţi. Alexandru Onică, Igor Ţâgârlaş şi Ion Jardan au revenit la Zimbru, în timp ce pentru Victor Golovatenco aceasta va fi prima aventură alături de "zimbri".

"Sunt jucători cu experiență deosebită în fotbalul nu doar moldovenesc, dar și internațional. Pentru noi nu este importantă doar valoarea jucătorului, dar și caracterul acestuia, pentru că copiii trebuie să crească pe lângă un grup de jucători care pot oferi un exemplu de viață", a declarat directorul general FC Zimbru, Sevastian Botnari.

În stagiunea trecută a Diviziei Naţionale, FC Zimbru a ocupat locul opt în sezonul intermediar, aceasta fiind cea mai slabă clasare din istoria clubului. Pentru noua ediţie a campionatului, "galben-verzii" se vor pregăti doar la Chişinău şi vor susţine câteva partide amicale.

Deocamdată, Zimbru se pregăteşte sub bagheta românului Marius Codescu, directorul academiei de fotbal a clubului, însă în scurt timp conducerea clubului va anunţa numele noului antrenor.

"Campionatul acesta noi trebuie să ne luptăm pentru fiecare 3 puncte și cel mai important vrem să producem fotbal. Vrem ca lumea să vină la stadion", a spus directorul general FC Zimbru, Sevastian Botnari.

De opt ori campioană a Republicii Moldova, gruparea din strada butucului nu a mai cucerit un trofeu de aproape patru ani.

În 2014, "galben-verzii" au câştigat Cupa Moldovei, iar ultima dată au luat titlul în Divizia Naţională acum 18 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu