În 2013, Moldova a exportat cele mai multe mărfuri în Uniunea Europeană

Embed:

Moldova a exportat, în 11 luni ale anului 2013, mărfuri în valoare de peste două miliarde de dolari, în creştere cu aproape 10 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, cele mai multe mărfuri din ţara noastră au ajuns în Uniunea Europeană.

În perioada ianuarie-noiembrie, Moldova a exportat în ţările europene mărfuri în valoare de peste un miliard de dolari, în creştere cu aproape 13 la sută faţă de anul 2012. Exporturile în ţările CSI au totalizat 850 de milioane de dolari, la nivelul de acum un an. În aceeaşi perioadă, importurile au ajuns la aproape cinci miliarde de dolari şi cu crescut cu cinci la sută.

Din Uniunea Europeană au fost aduse mărfuri în valoare de peste două miliarde de dolari sau cu şase la sută mai mult decât în ianuarie-noiembrie 2012. Volumul mărfurilor importate din CSI a crescut cu aproape trei procente şi a totalizat 1,5 miliarde de dolari.

Principalele mărfuri exportate din ţara noastră au fost articolele manufacturate, produsele alimentare, maşinile şi echipamentele pentru transport. Cea mai mare parte a importurilor a revenit combustibilului şi energiei electrică, maşinilor şi echipamentelor pentru transport, dar şi mărfurilor manufacturate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu