În 2013, taxa pe valoarea adăugată pentru livrările de gaze vor creşte cu doi la sută

Embed:

Taxa pe valoarea adăugată pentru livrările de gaze naturale ar putea creşte, în 2013, de la 6 la 8 la sută. Informaţia pentru Publika TV a fost confirmată de ministrul de Finanţe, Veaceslav Negruţa. Potrivit oficialului, o astfel de măsură ar aduce, în bugetul de stat, aproximativ 100 de milioane de lei pe an. Cu toate acestea, ministrul prognozează, că tarifele pentru consumatorii finali nu se vor schimba.

"Este vorba despre majorarea tarifului pentru consumatorul final. Începând cu 1 ianuarie 2013, din tarif vor fi deduşi acei patru dolari, taxa aplicată din 2000-2001. Respectiv, efectul va fi nul asupra preţului pentru gazele naturale pentru consumatorii finali", a declarat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

Ministerul Finanţelor ar vrea să compenseze creşterea TVA pentru gazele naturale, prin eliminarea unei taxe speciale de 4 dolari, impusă la fiecare mie de metri cubi de gaze, care este achitată de toţi consumatorii. Această taxă este inclusă în tarif deja de 10 ani, iar din fondurile acumulate este rambursată datoria istorică a Moldovei faţă de Compania rusă "Gazprom".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu