Imunitatea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, RIDICATĂ cu 56 de voturi

(UPDATE 17:44)  Imunitatea deputatului Apostolova Reghina a fost ridicată cu 56 de voturi.

(UPDATE 17:36) Imunitatea Marinei Tauber, RIDICATĂ cu 56 de voturi.

(UPDATE 17:29) Zinaida Greceanîi (Preşedintele Parlamentului): Veniţi cu iniţiativa şi o să discutăm.

Igor Grosu (PAS): Hai la toţi să ridicăm imunitatea şi Procurorul nu va trebui să vină aici, şi să nu tragem de timp, să ridicăm la toţi imunitatea.

 
(UPDATE 17:23) Dumitru Diacov (PDM): Nu am intrebări către procuror. Eu am întrebare către deputaţi, Parlament. În ce se transformă Parlamentul? Mâine o să vină la voi, eu nu văd nicio hârtiuţă. Procuratura trebuie să vină cu dosare, cu materiale că unul sau altul este vinovat. Pe mine mă pune în gardă stilul ăsta, că la 15:00 a venit, iar la 16:00 deja e scoasă imunitatea.

Dumitru Robu (PG): Vă greșiți în concluzii. Oragenele de urmăriore penală dețin probe. Doamnele, acționând în interesele grupului criminal Șor au favorizat comiterea infracțiunii. În timpul apropiat toate persoanele care au fost implicate.

Vladimir Cebotar (PDM): Noi am inteles că acesor două persoane este emputat faptul că au fost proprietare a unor acțiuni și au exercitat dreptul de acționar și pentru asta atrebuie să răspundă penal. Mă interesează ce fel de semnal: Dumneavoastră, înțeleg eu, afirtmați că aveți probe că peroanele Tauber și Apostolova coordonau și dirajaul acțiunile.

Dumitru Robu (PG): Oragnul de umrărire penală deține probe pentru infracțiunile dumnealor.

Vladimir Cebotar (PDM): Așteptăm ca procuratura să acționeze mai prompt, să identifice pe cei responsabili de fraudă. Vrem să fie trași la răpspăundere cei vinovați, nu țapi ispășitori. Vreu să vă întreb: Care sunte faptele penale săvârșite care au calificativul penal, pentru întreprinderea acestor măsuri.

Iurie Riniță (PPDA): Pentru a elimina eventualele conflicte cu Consiliul Europei, v-aș sugera să respectați. Nu doar doamne... (să fie reținute) Vă rog frumos, ca să nu avem probleme pe plan internațional.

(17:19) Procurorul General Dumitru Robu a venit în plen și solicită ridicarea imunității deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova din cadrul partidului ȘOR. 

Robu susține că cei doi deputați fac parte din gruparea criminală condusă de Ilan Șor și că se fac vinovate de frauda bancară. 

DUMITRU ROBU, procuror general interimar: În cadrul urmăriri penale, au fost administrate probe concludente ce indică asupra bănuielii rezonabile că deputaţii Apostolova Reghina şi Tauber Marina începând cu data de 17 august 2012, au participat activ la pregătirea devalizării instituţiei financiare, acţiuni exprimate prin acordarea de ajutor la preluarea constrolului asupra unei bănci în interesul grupului criminal organizat condus de către Ilan Şor.

Știrea în curs de actualizare...

CITEȘTE ȘI: Marina Tauber şi Reghina Apostolova ar putea fi lipsite de imunitate şi cercetate penal. Procurorul Robu a venit în Parlament

Lasă un comentariu