IMUNITATEA DEPUTATULUI PETRU JARDAN, RIDICATĂ (VIDEO)

Embed:

(UPDATE 15:08) Imunitatea deputatului Partidului "Şor" Petru Jardan a fost ridicată cu 58 de voturi.

(14:55) S-au incis spiritele în Parlament, după comentariul deputatului democrat Sârbu.

Sergiu Sârbu: Cu toții ați fost martor la o tentativă gravă că domnul Bătrâncea vă dă indicații

Vasile Bolea: Stimați colegi, ieri procuratura a venit cu acest demers în privința lui Jardan, pentru că nu era și nu a putut să-i fie comunicată. Dumnealui i s-a comunicat că a fost amânată, a avut posibilitatea să vină. El va putea veni după 24 septembrie și va putea să explice ce are de spus. Vă rog să terminăm această procedură și să trecem la procedura de vot.

(14:48) Maria Ciobanu: Cetățenii au așteptat prea mult acest moment, ei așteaptă să vadă cum hoții stau după gratii.

Sergiu Litvinenco: Procurorul a prezentat tuturor fracțiunilor parlamentare.

Deputatul Lilian Carp: Am impresia că nu ați vorbit nimic în Comisie. Am impresia că toți doar ați ridicat mana și ați votat fără să discutați. 

(14:39) Sergiu Litvinenco a răspuns la întrebarea deputatului Ulanov de ce au mai amânat pentru altă zi ridicarea imunității: Domnul Jardan putea să vină la ședința astăzi, dar nu a vrut. De aceea Comisia a decis că absența sa este nemotivată. Dacă deputatul era în SUA atunci înțelegeam că el nu poate veni în 24 de ore. De aceea am decis că nu a vrut să fie prezent la această ședință.

(14:31) Litvinenco a spus că nu se fac demersuri pentru fiecare infracțiune.

Deputatul Sergiu Sârbu a întrebat dacă Comisia Juridică condusă de Litvinenco are înregistrate două demersuri separate cu privire la cercetarea lui Jardan, sau este un demers comun pe mai multe infracțiuni.

(14: 24) Sergiu Litvinenco prezintă raportul privind ridicarea imunității deputatului Petru Jardan. "Deputatul Jadan trebuia să fie audiat pe data de 19 septembrie, dar ședința a fost amânată pentru 20 septembrie. Acesta este plecat în România. Deputatul trebuia timp de o zi să ajungă la ședință, dar acesta s-a eschivat. Comisia a decis să ridice imunitatea fără prezența lui.", spune Litvinenco. 

(14:22) Deputatul Alaiba susține că urgența acestui dosar este pentru că oamenii plătesc din buzunarul propriu. "Vă rog să votăm mai repede", spune Alaiba.

(14:20) Imunitatea deputatului Partidului "Şor" Pentru Jardan ar putea fi ridicată. În aceste momente parlamentarii dezbat cererea Procurorului Robu.  

Parlamentarului i se impută delapidarea averii statului, abuz de putere şi abuz de serviciu în ceea ce priveşte concesionarea Aeroportului Chişinău.

Știrea se actualizează....

CITEȘTE ȘI: Zi decesivă pentru Petru Jardan! Ce a decis Comisia Parlamentară

Lasă un comentariu