"Împreună pentru viaţă". Locuitorii Capitalei au organizat un maraton pentru a preveni consumul de droguri

Embed:

Numărul moldovenilor, care consumă droguri este în creştere. Alarma vine din partea medicilor, care spun că, anual, sunt înregistraţi de la 1.200 până la 1.500 de tineri, care folosesc narcotice şi alte substanţe psihotrope.

Pentru a preveni consumul de droguri, mai mulţi locuitori ai Capitalei au organizat astăzi un maraton. La eveniment au participat şi persoane, care au reuşit să învingă lupta cu acest viciu.  

La evenimentul, organizat în parcul Valea Morilor din Capitală, au participat peste 300 de oameni. Printre aceştia l-am întâlnit şi pe Alexandru Ganț, care a început să consume droguri când avea doar 16 ani, fiind influențat de prieteni.

"Am deja șase ani de când am renunțat datorită unei organizații care mi-a dat o mână de ajutor. Acum, totul e bine, am familie, am un loc de muncă și un țel în viață. Am și un băiețel de aproximativ șase ani", spune Alexandru.

Și acest bărbat a reușit să învingă lupta cu drogurile, după 15 ani de coșmar.

"Mulți prieteni de-ai mei au murit. Aveam probleme acasă, nu găseam un loc de muncă. Am o fetiță, soție, familie. Am făcut o facultate, nimic din astea nu aveam", spune un locuitor al Capitalei.

În prezent, sub supravegherea medicilor se află 11 mii de persoane.

"Numărul real este de două sau chiar trei ori mai mare. Dacă să facem un raport între bărbați și femei, atunci este de unu la șapte, adică bărbați avem mai mulți. Este îngrijorător faptul că cei mai mulţi sunt tineri între 25 și 30 de ani care consumă substanțe psihotrope", a spus medicu-narcolog de la Dispensarul Republican de Narcologie, Lilia Fiodorov.

De la începutul acestui an, poliţiştii au anchetat peste 180 de persoane, care consumă şi vând droguri.

Infracţiunea este pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu