IMPRESIONANT! O tânără din Capitală crează adevărate OPERE DE ARTĂ din argilă

Embed:

Argila prinde formă în mâinile ei. Vorbim despre o tânără din Capitală care de 20 de ani modelează măşti şi alte obiecte din lut. Visează să-şi expună lucrările în galeriile din întreaga lume, dar până atunci, predă cu măiestrie arta ceramicii pentru câteva zeci de copii.

Eleonora Rusu are 31 de ani şi a a început să modeleze în argilă de la vârsta de opt ani.

"Întâmplător am văzut la televizor cum un meșter popular învârtea niște oale și atât de mult am rămas entuziasmată, încât deja a doua zi eram cu părinții la un centru de creație pentru copii", povesteşte meşterul. 

Deși a studiat și arta vestimentației, tânăra a preferat să confecționeze obiecte din argilă. De doi ani, femeia îşi împărtăşeşte pasiunea şi le dezvăluie secretele, copiilor care frecventează un centru de creaţie.

"Nu degeaba strămoșii noștri toți făceau ceramică. Pur și simplu, vase fac toți ceramiștii de la noi din Moldova, dar am hotărât un pic să mă deosebesc. Diferite măști. Măști africane, măști de pisici, de câini, bufnițe, moldovence în stil tradițional", a spus Eleonora Rusu. 

Lucrările sale sunt pline de culoare datorită smalţului pe care îl foloseşte.

"Aici este efectuată iată prima ardere. Aici deja este efectuată a doua ardere, deja cu culori cu angobă, care după ardere devine glazură", a explicat meşterul  Eleonora Rusu. 

Discipolii Eleonorei Rusu spun că tânăra profesoară îi inspiră să facă lucruri frumoase.

Preţul obiectelor din lut variază, în funcţie de mărime, de la 100 până la 3.000 de lei

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu