Impresionant! O ceașcă de miez de nucă pe zi ar putea avea efecte fantastice pentru sănătatea ta

Deseori auzim că produsele alimentare trebuie să fie nu doar delicioase, dar și sănătoase. Unul dintre aceste produse pot fi considerate nucile. Acestea conțin o mulțime de vitamine și minerale esențiale, dar și grăsimi sănătoase, antioxidanți și alți compuși care previn și combat bolile, scrie sănătate.bzi.ro.

Este suficient să consumați 7 nuci pe zi pentru a vă îmbunătăți semnificativ starea de sănătate. Iată câteva beneficii impresionante ale consumului de nuci

1. Întăresc sistemul cardiovascular:

Nucile ofera o doză semnificativă de acizi grași Omega 3, care s-au dovedit a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă și accident vascular cerebral în mod semnificativ. Mențin echilibrul între colesterolul bun și cel rău, iar acesta păstrează sistemul cardiovascular puternic și sănătos.

2. Îmbunătățesc digestia:

Nucile sunt bogate în fibre. O ceașcă de miez acoperă până la 20% din necesarul zilnic recomandat. Fibrele dietetice mențin tranzitul intestinal regulat, ajută la eliminarea excesului de grăsime, deșeuri și toxine și cresc absorbția de nutrienți.

3. Păstrează oasele rezistente:
Doza excelenta de potasiu, calciu si magneziu din aceste fructe consolideaza sistemul osos si ajuta la prevenirea artritei, a durerilor articulare si a fragilizarii osoase.

4. Echilibrează nivelul de fluide:
Consumând nuci, organismul va putea echilibra nivelul de fluide, eliminând excesul de apă, toxine și deșeuri, ce va duce automat la un corp mai suplu.

5. Previn crampele musculare:
Magneziul și potasiul sunt esențiale pentru mușchii obosiți, rigizi, deoarece acestea contribuie la creșterea fluxului de sânge și accelereaza repararea țesutului muscular. O ceașcă cu miez de nucă acoperă 31% din doza zilnică de magneziu și 10% din cea de potasiu.

6. Dau energie:
Nucile sunt un aliment excelent dacă te simți obosit. Acestea conțin fier care stimuleaza numarul de celule roșii din sânge și crește fluxul de oxigen în tot corpul: cu cât organismul este mai bine oxigenat, cu atât vei avea mai multă energie.

7. Ajută la scăderea tensiunii arteriale:
Studiile au demonstrat că antioxidanții, magneziul, potasiul și fierul sunt excelente în gestionarea și prevenirea hipertensiunii arteriale, iar nucile le conțin pe toate acestea. Prin relaxarea arterelor, stimularea numărului de celule roșii din sânge, echilibrarea nivelului de lichid și reducerea stresului oxidativ, sistemul cardiovascular va beneficia de scăderea tensiunii, iar riscurile unui atac de cord vor scădea semnificativ.

8. Te fac mai deștept:
Studiile au demonstrat că nucile conțin ingredientele potrivite - Omega 3, magneziu, fier și antioxidanți - pentru a dezvolta inteligența, pentru a îmbunătăți memoria și functia cognitivă, dar și pentru a elimina oboseala mentală.

9. Reduc stresul:
Stresul este cauza numarul unu de deces și de boală, iar nucile sunt antidotul perfect. Fiind o sursă bogată de acizi grași Omega 3 și potasiu, nucile regleaza cortizolul și adrenalina, hormonii de stres din organism. Magneziul oferă, de asemenea, un efect relaxant.

10. Te ajuta sa dormi mai bine:
Nucile stimulează producția de melatonină, o substanță naturală care asigură un somn profund, odihnitor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu