IMPRESIONANT! Cum arată cel mai frumos loc pentru scufundări (VIDEO)

Marea Gaură Albastră este situată în apropierea coastei statului Belize. Ea a devenit faimoasă în lume după ce francezul Jaques Cousteau a inclus-o în top 10 cele mai bune locuri pentru scufundări.

Marea Gaură Albastră este poziţionată în centrul recifului Lighthouse şi s-a format în timpul glaciaţiunii cuaternare, când nivelul mării era mult mai scăzut faţă de cel actual, scrie descopera.ro.

Analizele realizate asupra stalactitelor formate în jurul Marii Găuri Albastre demonstrează că aceasta s-a format în urmă cu 153.000 de ani. Când nivelul apei a început să crească, fosta peşteră a fost umplută  cu apă.

În 1971, Jacques Cousteau şi-a adus nava, Calypso, în zonă pentru a descoperi adâncimea structurii. Investigaţiile cercetătorului au dovedit că este o formaţiune carstică, calcaroasă, formată înaintea creşterii nivelului mării. Terasele peşterii se află la adâncimi de 21, 49 de metri şi 91 de metri.

Adâncimea iniţială a Marii Găuri Albastre a fost de 151 de metri. 

Acesta este un loc cunoscut de scafandri, fiind o oprtunitate bună pentru aceştia să descopere în apa limpede noi specii de peşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu