Impozitul funciar şi cel pe bunurile imobiliare poate fi achitat ONLINE. Cum se efectuează plata

Embed:

Impozitul funciar şi cel pe bunurile imobiliare poate fi achitat şi de la distanţă. Serviciul Fiscal de Stat a elaborat două metode de achitare online, cu ajutorul semnăturii electronice şi prin introducerea codului de pe avizul de plată. Cei care vor face achitările în termenii stabiliţi,  beneficiază de o reducere. Moldovenii au păreri împărţite despre achitarea on-line a bunurilor funciare şi imobiliare.   

Termenul de achitare a impozitului funciar şi cel imobiliar a fost prelungit până în data de 2 iulie curent. Cei care dispun de semnătura electronică pot achita prin intermediul platformei destinate serviciilor fiscale electronice.

"Accesăm pagina Servicii.fisc.md. Găsim fişa imobilului. Mă autentific prin M PAS. Personal deţin semnătura electronică a centrului de telecomunicaţii speciale. Mă loghez. Voi achita ca persoană fizică. Selectez anul pentru care doresc să calculez şi să achit impozitul. Bifez calculează impozitul. Sistemul mă roagă să confirm suma către plată. Optez pentru cardul bancar", a spus Sergiu Puşcuţa, şef Serviciul Fiscal de Stat.

În cazul în care dispuneţi doar de avizul de plată, puteţi face achitarea prin intermediul sistemului guvernamental de plăţi.

"Găsim serviciul. Găsim impozitul pe bunuri imobiliare. În cazul dat este necesar să cunoaştem numărul avizului de plată. Introducem codul de verificare. Ne apare suma către plată", a spus Sergiu Puşcuţa, şef Serviciul Fiscal de Stat.

Ulterior se alege metoda de plată şi se execută achitarea. Oamenii au mai multă încredere în sistemul tradiţional de achitare a servicilor.

"- Ştiţi că puteţi să achitaţi şi online?

- Ştiu, dar aşa este mai comod."

"Până când pe vechi. De ce? Mai convenabil, mai sigur. Cu timpul la fel ca şi cu telefoanele, ne vom obişnui."

Totuşi, unii sunt de-acord că metoda online ar reduce cozile de la oficiile poştale şi ar economisi timpul.

"Până când achităm bani cash. E mai bine online fiindcă stai acasă. Folosim şi înlesnirile care ni le oferă statul."

"Cred că mai convenabilă este metoda de achitare online. Poţi achita datoriile stând în pat"

Suma impozitelor imobiliare plătite anul trecut constituie aproximativ 164 milioane de lei, în creştere cu circa 30 la sută faţă de anul 2016. Circa 70 la sută din contribuabili au achitat în termenii stabiliţi şi au beneficiat de o reducere de 15 la sută valabilă şi în acest an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu