Important pentru moldovenii din străinătate. O nouă rundă de granturi în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub

Biroul relații cu diaspora (BRD) lansează o nouă rundă de granturi în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub (DEH).

Potrivit reprezentanţilor BRD, subprogramele proiectului sunt următoarele:

  • Reîntoarcerea profesională a diasporei - vor fi finanțate proiecte ale profesioniștilor din diasporă, cu scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale. Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 40.000 de lei.
  • proiecte inovative ale diasporei - vor fi finanțate proiecte ale specialiștilor din diasporă cu scopul implementării în Republica Moldova a proiectelor și activităților cu caracter inovator din diferite domenii, bazate pe transferul de cunoștințe, experiențe și bune practici internaționale. Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 50.000 de lei.

Termenul de implementare a proiectelor este de la 2 săptămâni până la 2 luni. 

Domenii eligibile pentru finanțare: educație; medicină și sănătate; cultură și arte; administrarea afacerilor; tehnologii informaționale și comunicații; dezvoltarea urbană și rurală; arhitectură și design; inginerie; cercetare științifică; antreprenoriat social; administrare publică; comunicare, jurnalism și relații cu publicul.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 20 februarie 2020. Perioada de aplicare: 15 ianuarie – 20 februarie 2020. Iar termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală): 30 aprilie 2020.

Pentru regulament, modalitatea de aplicare și mai multe detalii, puteţi acesa ACEST LINK.

IMPORTANT:

  • Proiectele pot fi depuse doar de către membrii diasporei cetățeni ai Republicii Moldova, iar activitățile urmează a fi desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.
  • Dosarele care nu sunt însoțite de toate documentele solicitate în apelul pentru propuneri de proiect nu vor fi considerate eligibile și nu vor fi prezentate Comisiei spre evaluare.
  • Câștigătorii granturilor vor fi anunțați atât personal, cât și pe pagina oficială a BRD și vor primi sprijin informațional din partea BRD, în vederea implementării cu succes a proiectelor.
loading...

Lasă un comentariu