Important pentru cei care vin sau pleacă din ţară. Cum se circulă în puncte de trecere a frontierei de stat

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, dimineaţă, începând cu ora 06:30 și pe parcursul unei ore, a fost înregistrat trafic intensiv în punctul de trecere Mirnoe, media timpului de așteptare pentru traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară a ajuns la 30 de minute. 

Flux continuu și majorat a fost semnalat ieri, în jurul orei 14:30, pe sensul de intrare în Moldova prin punctul de trecere Tudora. În decursul a două ore circulația transfrontalieră a fost degajată.

În după amiaza zilei de ieri, timp de trei ore punctul de trecere Ceadîr Lunga-Novîe Traianî nu a funcționat, din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană. Călătorii au fost informați permanent și direcționați prin punctul de trecere din apropierea nemijlocită Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț.

În ultimele 24 de ore, 70.343 de persoane au traversat punctele de trecere a frontierei de stat.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni - 12.519 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10.333 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați - 5.932 traversări persoane;

PTF Tudora - 5.800 traversări persoane;

PTF comun Palanca - 5.758 traversări persoane

PTF Cahul - 5.670 traversări persoane;

PTF Sculeni - 5.295 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.

- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu