IMPORTANT! MTIC anunţă că aceste DOCUMENTE vor fi confecţionate pe suport de policarbonat

Moldovenii vor putea solicita noi buletine de identitate, inclusiv electronice, permise de conducere și certificate de înmatriculare pentru vehicule, confecționate pe suport de policarbonat. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către Guvern.

"Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a inițiat acest proiect cu scopul sporirii gradului de securitate a documentelor de tip cartele emise de către Întreprinderea de Stat "Centrul Resurselor Informaţionale de Stat "Registru"" şi modernizării tehnologiei de confecţionare a acestora", a argumentat în ședința Executivului ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

Tehnologiile de producere a documentelor pe suport de policarbonat sunt utilizate în majoritatea statelor europene.

Implementarea noilor tehnologii de confecționare a documentelor nu va schimba prețul acestora. "În același timp, aplicarea elementelor noi de protecţie, a materialelor şi a tehnologiilor performante va reduce la minim posibilitatea falsificării documentelor", a specificat Pavel Filip.

Realizarea proiectului va permite Republicii Moldova să beneficieze de un sistem modern de confecţionare  şi personalizare a actelor de identitate, a permiselor de conducere şi a documentelor de înmatriculare pentru vehicule, bazat pe utilizarea materialelor şi utilajelor de ultimă generație, respectând directivele europene privind securitatea documentelor.

Actele eliberate anterior vor rămâne în uz până la expirarea termenului de valabilitate a acestora.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu