"Important e să fii om!" Povestea impresionantă a celui mai bun poştaş din ţară (FOTOREPORT)

Embed:

Cel mai bun poștaș din ţară locuieşte în satul Todirești, raionul Anenii Noi. Este vorba despre Svetlana Ceban, care a câștigat acest titlu în urma unui concurs. Își face meseria cu dăruire și de fiecare dată reușește să aducă bucurie în casele oamenilor, în ciuda faptului că este nevoită să parcurgă în fiecare zi kilometri întregi pe jos sau cu bicicleta.

De șase ani, Svetlana Ceban bate din poartă în poartă pentru a le aduce localnicilor pensiile sau scrisorile de la cei dragi. În pofida salariului mic, dar și a condițiilor grele de muncă, femeia spune că își face meseria cu responsabilitate, pe care a deprins-o de la mama ei.

"Este o muncă grea, însă frumoasă. Este o profesie nobilă, care impune mult sacrificiu și responsabilitate. Lucrătorul poștal este primul, în unele cazuri chiar unicul, care aduce în casele oamenilor mult suflet", a spus femeia.

An de an, participă la concursul național profesional, iar de această dată a reușit să obțină titlul de "Cel mai bun poștaș". A primit și un premiu de 3.000 de lei, dar și o bicicletă: "În primul rând, îmi îmbogățesc cunoștințele în domeniul profesiei. Mi-a fost de ajutor toți acești ani care am mers. Am reușit... am fost cel mai rapid, în cinci minute am terminat lucrarea care a fost programată la două ore."

Oamenii din sat au doar cuvinte de laudă la adresa ei:

"Este o fată foarte bună, muncește mult. De o sun, de o întreb ceva, niciodată nu zice că nu poate, sau nu are timp."

"Da, mulţumesc. Ne aduce la vreme banii, ne aduce acasă fata."

"Avem un poștaș foarte bun. Ne aduce totul la timp, întotdeauna zâmbește, întotdeauna amabilă."

"Principalul e să fii om. Nu contează că ești poștaș, că ești șef, profesor", spune poştaşul anului 2015.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu