IMPORTANT! Caută cele mai bune oferte. Tinerii şomeri sunt aşteptaţi la Târgul Locurilor de Muncă

În atenția tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

În perioada 27-28 mai 2016 se va desfășura Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, eveniment organizat la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Educației. Forul meseriilor și al profesiilor este la cea de-a VI-a ediție.

Târgul locurilor de muncă pentru Tineret se va desfășura la Palatul Republicii, mun. Chişinău, str. Maria Cebotari 16, în perioada: 27 - 28 mai 2016, orele 10:00-17:00 (I zi) și 10:00-15:00 (a II-a zi). 

Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu instituțiile de învățământ, cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, specialități, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii.

De asemenea, evenimentul va consolida legătura instituțiilor de învățământ cu piața muncii și va promova incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.
 
Programul evenimentului va cuprinde: ofertele instituțiilor de învățământ (orientarea în lumea specialităților/profesiilor/meseriilor), ofertele angajatorilor (prezentarea ofertelor de muncă libere, discuții și negocierea cu agenții economici privind ocuparea unui loc de muncă, aplicarea CV-lor la angajatori), oportunități de deschidere a unei afaceri, seminare, training-uri, dezbateri tematice.

Participanții la eveniment, vor avea posibilitatea să-și identifice domeniile prioritare de interes profesional, fiind ghidați în carieră de către experți în domeniu.
 
Tradiţional, reprezentanții Cancelariei de Stat vor promova informația cu privire la funcțiile publice vacante și cadrul legal de încadrare în serviciul public, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii vor oferi solicitanților consultanță și informații juridice în domeniul muncii.
 
Peste 30 instituţii de învăţământ, peste 30 companii şi întreprinderi angajatoare, ONG-uri şi autorităţi publice care au anunțat participarea, prin eforturi comune, vor face ca Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret să devină o platformă deschisă de comunicare, informare şi consultanţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu