IMPORTANT! Află ce greșeli zilnice îți pot afecta auzul

Chiar și cele mai banale gesturi pe care le facem pot avea consecințe asupra asupra urechii și a sistemului auditiv. Află ce greșeli zilnice îți pot afecta auzul, scrie clickpentrufemei.ro.

Asculți muzica prea tare
Probabil ai observat că după ce asculți muzică la un nivel foarte ridicat îți țiuie urechile. Expunerea la sunete înalte duce la scăderea auzului, deoarece deteriorează firele de păr din interiorul urechilor. Acestea sunt cele care direcționează sunetele la creier, așadar dacă ele sunt afectează și auzul scade. Pentru a preveni acest lucru stai departe de boxe și poartă căști de protecție dacă muzica este prea tare.

Utilizezi bețișoare cu vată
Ceara de urechi este modul prin care organismul asigură urechii umiditatea optimă. Atunci când se acumulează în exces poate fi inestetică. Dacă folosești bețișoarele cu vată la capete atunci faci o mare greșeală, deoarece nu vei face decât să împingi ceara înapoi în ureche și să duci la înfundarea canalului auditiv. Poți îndepărta ceara din ureche cu capătul unui prosop umed.

Folosești căști nepotrivite
Căștile de calitate îndoielnică pot afecta iremediabil auzul. De exemplu, nivelul normal al unei conversații este de 60 de decibeli în timp ce muzica din căști poate atinge și 120 de de decibeli, ceea ce poate traumatiza urechea. Căștile de calitate îndoielnică pot reda, pe lângă sunetele muzicii, și zgomote de fundal, la intensitate la fel de ridicată precum muzica.

Îți faci găuri în cartilajul urechii
Lobul urechii și zona cartilajului sunt puternic vascularizate pentru a preveni o eventuală infecție. Atunci când faci multe găuri în această zona, întrerupi circulația sângelui. Mai mult, dacă ești alergică la unele metale din care sunt făcuți cerceii, cum este nichelul sau aurul, atunci te poți alege cu infecții serioase la nivelul urechii.

Iei multe antibiotice
Unele antibiotice și medicamente diuretice pot conține substanțe care afectează auzul. Astfel apare ototoxicitatea sau otrăvirea urechii, deoarece substanțele chimice deteriorează nervul cohlear sau urechea internă. Din acest motiv este bine să iei astfel de medicamente doar sub supravegherea medicului specialist.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu