Implicarea Ludmilei Kozlovska în LAUNDROMATUL rusesc a devenit subiect electoral la Europarlamentare

Embed:

Implicarea Ludmilei Kozlovska, fondatoarea ONG-ului Open Dialog, în spălările de bani din Rusia a devenit subiect electoral pentru europarlamentare.

Acesta a fost invocat de un membru al Partidului Lege şi Justiţie din Polonia care aspiră la un loc în noul Legislativ European, în cadrul unei dezbateri de la postul german Deutsche Welle.

"Spălările de bani: cine a invitat-o, acum două săptămâni pe doamna Kozlovska, şefa Fundaţiei Open Dialog, în Parlamentul European? Noi am fost cei care au stabilit că este implicată în spălarea banilor din Rusia. Ea a fost invitată de socialişti în Parlament", a spus Dominik Tarczynski, membru al Partidului Lege şi Justiţie din Polonia.

Ludmila Kozlovska a fost declarată persona non grata în Polonia, fiind acuzată că ar fi agent de influență al FSB. Fondarea "Open Dialog" este vizată şi într-un dosar penal intentat de instanţele din Moldova în care este acuzată de
spălare de bani, spionaj și finanţarea ilegală a unor partide politice de la noi.

Ludmila Kozlovska a fost declarată persona non-grata în Polonia, fiind acuzată că ar fi agent de influență al FSB. Fondarea "Open Dialog" este vizată şi într-un dosar penal intentat de instanţele din Moldova în care este acuzată de
spălare de bani, spionaj și finanţarea ilegală a unor partide politice de la noi.

Cauza penală a fost iniţiată în urma unui raportului al comisiei de anchetă a Parlamentului, care a constatat că ONG-ul condus de Kozlowska este finanţat, inclusiv de serviciile secrete ruse. La fel, comisia a stabilit că printre cei care au avut beneficii din partea "Open Dialog" sunt politicienii Andrei Năstase şi Maia Sandu. Anterior, cei doi au recunoscut că au avut deplasări plătite de fundaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu