Implanturi și proteze dentare de peste 6 MILIOANE DE LEI, introduse în ţară prin contrabandă. Mai mulţi moldoveni, reţinuţi

Embed:

Implanturi și proteze dentare în sumă de peste 6 milioane de lei au fost introduse în ţară prin contrabandă. Potrivit procurorilor PCCOCS, membrii grupului infracţional, pe parcursul anilor 2017-2018, nefiind înregistrați în calitate de importatori oficiali, au introdus articolele dentare prin eschivarea de la controlul vamal, precum și declararea neautentică prin indicarea eronată a valorii mărfii în facturile Invoice.

Marfa procurată în Israel, China, Italia și Corea de Sud, urma să fie comercializată clinicilor stomatologice private cu un preț mai redus decât cel de piață.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la diferite locații, au fost depistate și ridicate peste 4.000 de implanturi și articole pentru proteze dentare în sumă de peste 6.000.000 de lei, bani în valută națională și străină în valoare totală de circa 1.151.000 lei.

Totodată, procurorii PCCOCS au reținut 6 moldoveni, care își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală. Bănuiţii riscă de la 3 la 10 ani de închisoare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu