Împătimiţii de artă şi cultură sunt aşteptaţi la deschiderea Festivalului "Maria Bieşu"

Embed:

Împătimiţii de artă şi cultură sunt aşteptaţi astăzi la deschiderea noii ediţii a Festivalului Internaţional de Operă "Maria Bieşu". Şi în acest an, pe scenă vor urca artişti de talie internaţională.

În ajun de deschidere, ei au repetat ultimele partituri pentru a oferi publicului spectacole demne de marele scene de la Viena.

Surpriza festivalului este Andrei Jilihovschi, moldoveanul care a ajuns solist la Teatrul Bolşoi din Moscova. El a urcat ultima dată pe scena Operei Naţionale doi ani în urmă.

Acum, emoţiile sunt şi mai mari, pentru că interpretează un rol îndrăgit.

"Evgheni Oneghin este prima operă pe care am cântat-o în general, pe scenă în conservator, în Sankt- Petersburg şi asta a fost prima operă pe care am cântat-o fiind student. De asta, mă leagă ceva foarte interesant faţă de această operă", a declarat Andrei Jelihovschi, solist la Teatrul Bolşoi din Moscova.

Cel care dirijează de şase ani acest festival este Andrei Iurkevici, prim dirijor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

"Acest festival a ajuns la 25 de ani. Este singurul festival de operă din Moldova. Vin mulţi oaspeţi, artişti renumiţi, regizori şi dirijori. Va deschide festivalul opera "Madame Butterfly", a declarat Andrei Iurkevici, prim dirijor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

În acest an, pe scenă se vor juca cinci opere şi două spectacole de balet. Festivalul se va încheia cu un concert de gală.

"Spectacolul Macbet e o cireaşă de pe tort. E o premieră care a fost mult aşteptată. Şi nu este montat în orice ţară, în orice teatru din lume. Poate să se mândrească cu aşa premieră unde particip şi eu", a spus Rodica Picireanu, solista Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Biletele la Festivalul Internaţional "Maria Bieşu" variază între 50 şi 250 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu