Impas politic în Grecia. Liderii coaliţiei de guvernare nu s-au înţeles în privinţa reluării emisiei postului public TV

Embed:

Coaliţia de guvernare din Grecia este la un pas de a se prăbuşi, după ce trei liderii politici nu au reuşit să ajungă la un consens, nici de această dată, în ce priveşte reluarea emisiei postului public de televiziune. Asta, chiar dacă cea mai înaltă instanţă administrativă a ţării a anulat ordinul guvernului şi a dispus redeschiderea imediată a postului public de televiziune.

Liderul Stângii Democratice, cel mai mic partid de la guvernare din Grecia, a avertizat că va părăsi coaliţia. Asta după ce premierul Antonis Samaras a respins propunerea de a redeschide postul public de televiziune în formatul iniţial, până la constituirea unei noi instituţii mai mici. Liderul Partidului Socialist, Evangelis Venizelos, a declarat că acum există o problemă în ceea ce priveşte existenţa Guvernului, dar va continua să-l susţină.

"Oamenii nu-şi doresc alegeri. Ei vor un Guvern care să funcţioneze corect, eficient şi rapid", a declarat socialistul Evangelos Venizelos.

În ciuda disensiunilor, premierul elen spune că va continua reformele pentru a salva ţara.

"Vreau să continuăm împreună, aşa cum am început, dar voi merge înainte indiferent de situaţie. Evident, cu o mai bună coordonare şi cu îndeplinirea programului de guvernare", a declarat premierul Antonis Samaris.

Grecia se află sub presiunea creditorilor externi. Autorităţile trebuie să concedieze 4.000 de funcţionari publici până la sfârşitul anului, conform planului de salvare în valoare de 240 de miliarde de euro.
Activitatea postului public de televiziune şi radio a fost sistată cu mai bine de o săptămână, din cauza cheltuielilor prea mari pentru întreţinere, iar cei peste 2.500 de angajaţi au fost concediaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu