Imnul orașului Chișinău, difuzat în limba rusă, în debutul şedinţei CMC. Ce spune Chirtoacă şi REACŢIA consilierilor

Embed:

Imnul orașului Chișinău, care răsună tradiţional în deschiderea şedinţei CMC, i-a luat prin surprindere pe consilieri municipali. Dacă de obicei, este difuzată versiunea română a piesei, astăzi, imnul a răsunat în limba rusă.

În loc să fie serioși și să stea drepți, aleșii au zâmbit și au făcut schimb de replici. Primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că vinovat de incident ar fi tehnicianul de la Apă-Canal, unde avea loc şedinţa.  Acesta ar fi încurcat piesele. 

"Imnul municipiului Chișinău este știut faptul că este cântec atât în limba română, în limba rusă, este chiar și o variantă mixtă, acum mixtă e la modă. Așa că și noi avem imnul în care câteva strofe sunt în română și câteva în rusă. Asta nu contează", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Consilierii socialiști cred că incidentul a fost provocat intenţionat.

"Nu noi, că nu noi gestionăm clădirea Apă-Canal. E mâna dreaptă a lui Dorin Chirtoacă și dumnealui. Părerea mea personală că chestia asta e făcută de dumnealui", a precizat Vitalie Mucan, consilier municipal.

Alții au spus că este vorba despre o simplă greșeală și că nu contează în ce limbă este cântat imnul Capitalei.

"Eu prefer să cred că este o scăpare a organizatorilor ședinței",  a spus Iurie Nastas, consilier PL.

"Nu aș vedea o mare problemă. Este imnul Chișinăului. Imnul Chișinăului este frumos dacă ar fi și în chineză", a declarat Ghenadie Dumanschi, consilier PLDM.

Imnul Capitalei "Orașul meu" este interpretat de Sofia Rotaru. Autorul versurilor este Gheorghe Vodă, iar melodia a fost compusă de Eugen Doga.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu