IMIXTIUNE ÎN PROCURATURĂ. Igor Dodon spune că cunoaşte planurile lui Robu

Embed:

Imixtiune în activitatea Procuraturii. Şeful statului Igor Dodon susţine că ştie ce va face mâine procurorul general. Șeful statului a lăsat să se înțeleagă că Dumitru Robu va veni mâine, în Parlament, să solicite ridicarea imunităţii parlamentare mai multor deputaţi.

Asta chiar dacă legea cu privire la procuratură stipulează clar că instituţia este independentă, iar orice amestec din exterior este interzis. Declaraţia a fost făcută după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Solicitat de postul nostru de televiziune,  Dumitru Robu a refuzat să comenteze declarațiile lui Dodon. 

"Va veni mâine procurorul general în Parlament sau nu va veni, eu am un răspuns la această întrebare, dar nu o să-l dau acum", a spus IGOR DODON
preşedintele Republicii Moldova.

Solicitat de postul nostru de televiziune, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a refuzat să ne comunice dacă într-adevăr a raportat preşedintelui despre eventuala sa vizită, de mâine, în Parlament. Însă, nici nu a infirmat cele spuse de Dodon.

"Eu nu comentez nimic ceea ce a declarat domnul preşedinte. Eu mă abţin de la careva declaraţii", a spus DUMITRU ROBU, procuror general interimar.

Legislaţia îi interzice preşedintelui să cunoască substraturi ale activităţii procuraturii şi nici despre agenda de lucru a procurorului general.

Potrivit articolului 3 din "Legea cu privire la procuratură", instituţia este independentă de puterea legislativă, executivă și judecătorească, de orice partid politic sau organizaţie social-politică, precum și de oricare alte instituții, organizații sau persoane.

Astfel, procuratura poate doar coopera cu alte autorități pentru realizarea funcțiilor prevăzute de lege.

Anterior, şi ministrul de Interne, Andrei Năstase declara că, în această săptămână, procurorul general interimar va solicita deputaţilor ridicarea imunităţii parlamentare.

Totuşi, Năstase nu a oferit detalii şi nici nu a oferit nume despre cei vizaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu