Imediat ce va fi semnat documentul privind federalizarea Republicii Moldova, Tiraspolul îşi va declara INDEPENDENŢA

Imediat ce va fi semnat documentul privind federalizarea Republicii Moldova, Tiraspolul îşi va declara independenţa. De această părere este fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, care în 2003 a refuzat să semneze Planul Kozak. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul naţional de televiziune. 

"În 2003 eu am înțeles că numai cum va fi semnat acest document de federalizare și cum este promulgat ca document oficial, transnistria a doua zi poate să-și declare independența față de Republica Moldova și s-a terminat cu statul unitar. Ați auzit vreodată din gura lui Dodon să vorbească despre statul unitar?  El nu cunoaște acest cuvânt, de asta când o să i se pună ceva paralel pe conturile străine, el poate să vândă pe oricine. Asta este treabă periculoasă.", a spus Vladimir Voronin. 

Publika.md aminteşte că recent a prezentat mai multe imagini video în care şeful statului Igor Dodon îi propune preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, federalizarea Republicii Moldova. Dodon spune că în spatele acestui plan se află Federaţia Rusă. Şeful democraţilor a refuzat să semneze documentul, drept urmare PSRM a creat o alianţă cu blocul politic ACUM PAS - PPDA. 

CITEŞTE ŞI: FILMUL TRĂDĂRII: Cum şi-a vândut ţara IGOR DODON pentru 30 de arginţi