Îmbulzeală şi forfotă mare în transportul public de Paştele Blajinilor (VIDEO)

Embed:

De Paştele Blajinilor, transportul public din capitală circulă în regim special. Autorităţile municipale pun la dispoziţia oamenilor trei curse de autobuz suplimentare, fără plată, spre Cimitirul "Sfântul Lazăr", din strada Doina. Chiar şi aşa, staţiile au fost aglomerate, iar microbuzele şi autobuzele au fost arhipline. 

Cei mai mulţi oameni au spus că, de această dată, autorităţile municipale s-au pregătit mai bine decât în anii precedenţi, dar unii s-au arătat nemulţumiţi de circulaţia transportului:

"Până când se vede că este organizare. Era mai bine dacă se organiza transport gratuit din fiecare raion".

"E organizat bine, transportul vine unul după altul".

"Până când suntem mulţumuţi, vom vedea cum va fi când ne vom întoarece".

"Nu e chiar aşa cum au promis, trebuiau să vină autobuze şi de la Ciocana si de la Râşcanovca, Buicani şi centru. Trebuiau să fie împărţite normal să încăpem toţi".

Chiar dacă zona a fost împânzită de zeci de poliţiştii, oamenii s-au călcat în picioare pentru a prinde un loc în autobuz. 

"Lumea se îmbulzeşte, nu are răbdare să meargă la rând fiecare, lumea nu are educaţie".

Responsabili de la "Parcul Urban de Autobuze" susţin că, spre deosebire de anii precedenţi, în acest an călătorii au fost mai organizaţi.

"În total la trafic sunt antrenate 59 de unităţi, dintre care 20 la rutele C şi 27 , care lucrează la un interval de 5 minute. Probleme practice nu apar, autobuzele sunt în număr sufficient", a declarat directorul adjunct al "Parcului Urban de Autobuze", Ribenciuc Marcel.

Şi mâine autobuzele de pe trei linii vor transporta gratuit locuitorii capitalei spre cimitirul "Sfântul Lazăr". Este vorba de linia "C" care va porni de pe strada Vasile Alecsandri. Iar linia "D" şi 27 vor porni de pe bulevardul Renaşterii Naţionale, din preajma Circului. Până la cimitirul "Sfântul Lazăr" se vor deplasa şi microbuzele 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189. În acelaşi timp, Primăria Capitalei a amenajat locuri de parcare pentru automobilele private pe străzile Doina, Socoleni şi Cucorilor. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu