ÎMBULZEALĂ MARE la Bălţi la procurarea abonamentelor pentru călătoria în transportul public

Embed:

Sute de bălţeni s-au îmbulzit în această dimineaţă la ghişeul unde se vând abonamentele lunare pentru călătoriile în transportul public. Potrivit publicaţiei ESP, timp de o oră au fost vândute jumătate din abonamentele pentru luna decembrie. 

Oamenii erau agitaţi şi se certau între ei cine a venit primul. Localnicii se tem că nu vor putea procura abonamente pentru luna viitoare şi solicită majorarea numărului de abonamente. 

La răndul lor reprezentanţii întreprinderii municipale "Direcţia de troleibuze" au declarat că numărul abonamentelor nu va fi majorat. 

"Conform unui acord cu Primăai oraşului, lunar sunt livrate 2700 de abonamente pentru copii a câte 40 de lei şi 2000 de abonamente pentru maturi la preţul de 100 de lei. Anterior, o parte din abonamente puteau fi procurate chiar în trolebuze, însă din cauza nerentabilităţii, acestea sunt comercializate doar la dispecerat. Deocamdată, numărul abonamentelor rămâne neschimbat. O majorare a numărului acestora nu este planificată nici pentru anul 2020", a declarat inginerul-şef al ÎM "Direcţia Troleibuze", Victor Kaliujnîi. 

Nu este prima dată când bălţenii se plâng pe deficitul abonamentelor. Problema s-a acutizat în momentul când în oraş au apărut troleibuze noi, procurate în credit. Autorităţile locale afirmă că majorarea numărului de abonamente nu este rentabilă, deoarece aceasta ar reduce veniturile întreprinderii, care nu va putea achita creditul contractat în 2012 de la BERD. 

 

loading...

Lasă un comentariu