ÎMBUCURĂTOR! UE finanțează lucrările de renovare a trei școli din stânga Nistrului

Uniunea Europeană finanțează lucrările de renovare a trei școli din stânga Nistrului. Este vorba despre instituţiile de învăţământ din Nezavertailovca, Hlinaia și Chițcani.

Lucrările de reconstrucție a edificiului, care găzduiește școala și grădinița din satul Nezavertailovca sunt în toi. Edificiul a fost dat în exploatare acum 52 de ani, în 1964. De atunci i-au pășit pragul mii de copii, însă nu a fost reparat temeinic niciodată. Cu timpul, din cauza sistemului defectuos de încălzire, procesul educațional a devenit o provocare pentru cei aproape 300 de copii și învățători. 

Și la Hlinaia, sat cu cinci mii de locuitori, va fi renovată școala cu suport financiar european. Aici elevii așteaptă momentul când vor putea explora sala de sport și cea de festivități. Din cauza acoperișului spart, aici a putrezit podeaua, iar sărbătorile sunt organizate în antreul școlii.

În stânga Nistrului, cu bani europeni este renovată și școala din satul Chițcani. Uniunea Europeană a acordat finanțare în valoare de până la 150 mii de euro pentru renovarea fiecărei școli.

În total, prin intermediul Programului "Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD, UE a finanțat renovarea a 70 de obiecte de infrastructură socială pe ambele maluri ale râului Nistru.

Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, a societății civile, comunităților de afaceri și altor părți interesate în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și renovare a infrastructurii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu