ÎMBUCURĂTOR! Banca Mondială, dispusă să susțină noi proiecte în domeniul dezvoltării TIC din Moldova

Banca Mondială este dispusă să susțină noi proiecte în domeniul dezvoltării Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Acest fapt se va întâmpla pentru a contribui la dezvoltarea regiunilor dezavantajate din punct de vedere economic.

Discuţii privind identificarea oportunităților pentru asistență Republicii Moldova în realizarea scopurilor din Agenda "Moldova digitală 2020" referitoare la crearea infrastructurii pentru Internet pe bandă largă în zonele rurale au fost purtate astăzi de ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vasile Botnari cu echipa Departamentului ICT din cadrul Băncii Mondiale.

Ministrul TIC, Vasile Botnari, a subliniat importanţa Băncii Mondiale în dezvoltarea proiectelor naționale.

”Avem în proces de implementare o agendă destul de ambițioasă pentru dezvoltarea contentului digital național și a serviciilor electronice. Obiectivul asumat de către MTIC prin promovarea Programului de dezvoltare a reţelelor în bandă largă pe anii 2016-2020 este să reducă decalajul de internet de mare viteză și disparitățile dintre zonele urbane și cele rurale”, a menționat Vasile Botnari.

Un alt proiect, cu impact social, potrivit ministrului TIC este implementarea Serviciului unic de urgență 112.

Jerome Bezzina, economist superior în cadrul Departamentului ICT al BM a declarat că Agenda Digitală este un domeniu important în ceea ce privește angajamentul Băncii Mondiale în Republica Moldova.

”Banca Mondială susține eforturile Guvernului Republicii Moldova de extindere a serviciilor publice cu aplicarea tehnologiilor, dedicate cetățenilor, cât și operatorilor economici. Vom examina prin care din instrumentele de care dispune Banca Mondială la moment ar putea fi acordat sprijinul pentru implementarea acestor proiecte”, a spus Jerome Bezzina.

Reprezentanții echipei Băncii Mondiale la Chișinău au mai menționat că la moment este necesar ca Guvernul să stabilească prioritățile pentru următoarea perioadă de colaborare cu Banca Mondială, pentru a putea avansa rapid în realizarea proiectelor aflate în discuție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu