Îmbolnăvirile de gripă nu încetează. Un caz de deces din cauza virusului a fost înregistrat săptămâna trecută

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie.

Conform datelor din teritoriile administrative în săptămâna 25 februarie-03 martie 2019, morbiditatea din infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 331,32 cazuri la 100 mii populație, număr ce depășeşte pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), cu 16,1 % faţă de săptămâna precedentă.

În această săptămână au fost declarate 191 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 27 confirmate de laborator, 11765 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare și 513 cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Ponderea cazurilor de infecţii respiratorii severe a constituit 4,6% din numărul total de internări.

Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, 50 probe au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale. 27 dintre rezultate au fost pozitive la prezența virusurilor gripali.

În această perioadă a fost înregistrat un caz de deces a unei femei în vârstă de 70 ani din Râșcani, cazul îmbolnăvirii căreia a fost confirmat. Bătrâna a fost atacată de virusul gripal A(H1N1)pdm09.

Publika.md aminteşte că Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii acute. 

Oamenii sunt încurajaţi să respecte regulile de igienă şi să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii naturiste.

În perioada dintre 1 octombrie 2018 şi 4 martie 2019 au fost înregistrate 1945 cazuri gripă, 217432 cazuri infecţii acute ale căilor respiratorii superioare și 10492 cazuri de Infecţii respiratorii acute severe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu