IMAS: Vlad Plahotniuc, politicianul cu cea mai spectaculoasă creștere a încrederii din partea moldovenilor

Embed:

Activitatea președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, este tot mai apreciată de moldoveni. Cel mai recent studiu IMAS, prezentat astăzi, arată că liderul democraților a înregistrat o creștere spectaculoasă în comparație cu politicienii din alte partide. La mare distanță și cu un scor în scădere sunt liderii binomului PAS-PPDA, Andrei Năstase și Maia Sandu.

Activitatea liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost apreciată cu note de la 7 la 10 de 35.8 la sută dintre participanţii la sondaj. Datele arată că numărul celor care sunt mulțumiți de ceea ce face preşedintele democraților a crescut cu zece puncte procentuale față de decembrie anul trecut.

Un scor bun înregistrează și vicepreședintele PDM, Andrian Candu, care a acumulat peste 29 de procente. Cotația democratului a crescut față de sfârșitul lui 2018 cu aproape opt puncte procentuale. 

Cu note bune este apreciat și prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip. Activitatea premierului este apreciată de peste 35 la sută dintre participanții la sondaj. 

Deși președintele Igor Dodon se bucură de cea mai ridicată apreciere, totuși cota acestuia e în scădere. În ultimele trei luni, șeful statului a pierdut două puncte procentuale și înregistrează un rezultat de aproape 43 de procente.

Același sondaj arată că într-o scădere dramatică se află liderul PAS, Maia Sandu. Aceasta a fost apreciată cu note de la 7 la 10 de peste 22 la sută dintre moldoveni, cu 5,5 puncte procentuale mai puțin decât în decembrie. 

În aceeași situație se află și Andrei Năstase, colegul de bloc electoral al Maiei Sandu. Activitatea liderului PPDA este văzută pozitiv de aproape 21 la sută dintre moldoveni. Numărul simpatizanţilor a scăzut, însă, față de sfârșitul anului trecut cu patru puncte procentuale.

Sondajul a fost realizat de IMAS în colaborare cu Lake Research Partners, o companie americană, în perioada 3 - 16 februarie, pe un eșantion de 1521 de persoane. Marja de eroare este de plus minus 2,5 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu