Imaginile dezolante la Trușeni. Într-o groapă de lângă sat sunt aruncate ilegal deşeuri

Embed:
Tone de deşeuri din construcţii, gunoi menajer, pneuri uzate şi foi de ardezie toxice sunt depozitate zilnic pe malul râului Bâc, la doar câţiva kilometri de Capitală. Imaginile dezolante pot fi văzute la o groapă din preajma satului Truşeni. De exemplu, acest şofer a fost surpins de camerele de supraveghere în momentul în care arunca gunoiul din maşină. Bărbatul a fugit de jurnalişti.

"-Vă rog frumos, fără comentarii.
- Da ce gunoi aveţi aici?
- Hârtii
- Ce fel de hârtii?
- Vă rog frumos fără comentarii".

"Aduc felurite firme gunoiul aici. Aduc mai mult pământ, aduc stroitelnii material, şi gata".

În inspecţie la groapa de gunoi a fost primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. Edilul susţine că a cerut explicaţii de la autorităţile din Truşeni, însă nici până astăzi nu a primit o reacţie despre situaţia terenului, care ar fi unul privat.

"Chiar dacă e privat, nu înseamnă că noi putem să facem catastrofă.Problema mea este terenul nu ne-a aparţinut nouă, e a comunei Truşeni, comuna Truşeni l-a vândut. Pentru ce l-a vândut, şi care este autorizaţia. Pentru că domnul Masleaev zice că ei nu au autorizat gunoiştea", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Primarul interimar al comunei Truşeni, Victor Masleaev, dar şi reprezentanţii firmei care gestionează groapa de gunoi nu au fost de găsit pentru a ne oferi comentarii. Nu au dorit să discute cu echipa noastră nici alţi funcţionari de la primărie.

"- Nu ştiţi cine e proprietarul terenului?
- Nu ştiu, nu pot să vă spun că nu cunosc".

Localnicii susţin că problema este veche de peste 10 ani.

"Cândva era şi un storoj acolo, era şi un slambaun, şi lua plata că duc gunoiul".

"Nu din Truşeni duc acolo. Acolo din oraş duc. Şi vin maşini care de la întreprinderi, duc acolo".

"Orice tip de deşeuri o dată nimerit în mediu este periculos pentru componentele acestuia. De către inspectorii agenţiei ecologice Chişinău, se continuă o serie de raiduri în scopul soluţionării problemei dateŢ.

În luna martie, Procuratura Generală a deschis un dosar penal în acest caz.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu