Imaginile cu ultima BARCĂ DE SALVARE de pe Titanic dezvăluie sfârşitul TRAGIC a trei dintre pasageri (FOTO)

Ultima barcă de salvare de pe Titanic a fost fotografiată plutind în derivă în Oceanul Atlantic, având la bord trei corpuri în stare de putrefacţie, descoperite la o lună după scufundarea vasului. Barca de lemn, ultima lansată la apă, a fost găsită la 200 de mile de locul nufragiului celui mai mare vas de croazieră de către Vasul Oceanul în 13 mai 1912, scrie evz.ro.

În barcă au fost găsite corpurile a doi pompieri care lucrau în camera motoarelor şi un pasager de la clasa întâi, Thomson Beattie, în vârstă de 37 de ani, care purta în jacheta de cină. În barca a fost găsită şi o verighetă pe care era gravat Edward to Gerda, care a aparţinut unui cuplu pierit pe mare. Fotografiile realizate în timpul misiunii de salvare au ajutat la idenificarea celor de la bordul bărcii.

Fotografiile uimitoare vor fi scoase la licitaţie alături de o notă scrisă de mână, care descrie starea în care au fost găsite cadavrele. Unul dintre ele era aflat într-o stare pe putrefacţie atât de avansată, încât în timpul operaţiunii de salvare mâna unui cadavru a căzut.

Barca a fost identificată apoi ca fiind Collapsible A şi se crede că a fost ultima coborâtă de pe Titanic în jurul orei 2.15 din dimineaţa zilei de 15 aprilie. Se crede că în barcă ar fi fost iniţial între 12 şi 20 de persoane, însă în timpul nopţii mulţi pasageri s-au îmbolnăvit şi au murit. Corpurile acestora ar fi fost aruncate în mare pentru a uşura barca. Cei care au supravieţuit au fost luaţi de către Collasible D, înainte de a fi preluaţi de echipele de salvare de pe RMS Carpathia. Apoi, Collapsible A a fost lăsată să plutească în derivă cu cele trei corpuri.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu