IMAGINILE CARE AU ZGUDUIT O ȚARĂ ÎNTREAGĂ. Operațiunea de salvare de după explozie, filmată de un martor ocular (VIDEO INTEGRAL)

Embed:

Momentul exploziei a fost surprins de un tânăr care se afla în apropiere de blocul avariat. Acesta era live pe Instragram, când s-a auzit o bubuitură puternică. 

Momentul în care are loc explozia blocului din sectorul Râșcani, dar și operațiunea de salvare a fost transmisă LIVE pe instragram.

În imagini se observă cum mai mulți tineri, în momentul când au auzit explozia au mers în blocul respectiv. Aceștia au ajutat persoanele de pe fiecare etaj să iasă din bloc.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! Primele minute după explozia din Râșcani, filmate de un martor ocular. IMAGINI DE GROAZĂ

În imaginile surprinse de tânăr se aude şi cum bărbatul originar din Camerun, care şi-a pierdut soţia şi fiul, îi strigă pe cei dragi cu disperare. 

Astăzi, două dintre victime, Olga Doglov şi băieţelul ei de patru ani au fost conduşi pe ultimul drum. Mama şi fiul au fost puşi într-un sicriu.

CITEȘTE ȘI: LACRIMI şi DURERE. Băieţelul de 4 ani şi mama acestuia, morţi în explozia din sectorul Râşcani, conduşi pe ultimul drum (FOTO/VIDEO)

Devastat de durere, capul familiei, un bărbat originar din Camerun, a fost susţinut de rudele venite din Africa, pentru a-i fi alături.

Olga Dolgov a fost profesoară la Universitatea Pedagogică Ion Creangă, iar colegii ei spun că era o femeie puternică, plină de optimism și mereu bine dispusă. Este portretul care le va rămâne în amintire, deși a dus o viață grea. De mică a rămas orfană de tată, iar acum doi ani îşi pierduse şi mama.

CITEȘTE ȘI: NOI DETALII despre turiștii morți în explozia din sectorul Râșcani: Sunt împreună de la 14 ani și au murit într-o zi

PUBLIKA.MD amintește că doi bătrâni care au venit în vizită în Chișinău și-au găsit sfârșitul în urma exploziei de sâmbătă. Este vorba despre bărbatul de 77 de ani care a murit pe patul de spital și despre femeia care locuia la etajul 15 al clădirii. Corpul acesteia a fost găsit astăzi la etajul 14. 

Blocul afectat în urma exploziei de sâmbătă seara, urmează să fie reparat. Potrivit viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, prima etapă a lucrărilor constă în realizarea planşeelor, după care se va repara peretele exterior şi pereţii interiori. După aceste lucrări de reparare, se va face o expertiză generală a clădirii. 

PUBLIKA TV a pornit o campanie de sensibilizare a cetăţenilor şi autorităţilor despre pericolul buteliilor cu gaz utilizate necorespunzător. În cazul în care sesizează vreun risc de explozii în apartamente sau localuri, cetăţenii sunt rugaţi să informeze Dispeceratul Central al Primăriei.

Oamenii pot suna la numerele de telefon afişate pe ecran: 022 22 22 67 sau 022 22 26 04.

Operatorii activează în regim non-stop, iar toate sesizările vor fi transmise preturilor de sector, Direcţiei Comerţ, celei Locativ-Comunale sau altor servicii de profil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu