(IMAGINI VIDEO) Cum se lua ȘPAGĂ la VAMĂ: Dinu mai lucrează? Mă duc să servesc o cafea

Embed:

Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI a publicat imagini surprinse cu camera ascunsă, în care cei opt vameși bănuiţii de corupere pasivă percepeau taxele ilegale.

"- Dinu mai lucrează, El e la marfar?
- Nu are când... Stă. El e acolo.
- E la marfar.
- E la marfar acolo. Mă duc să servesc o cafea. Drum bun.
- Mulţumesc."

Din imaginile video se vede cum vameşii intră într-o încăpere cu actele şi paşaportul persoanelor beneficiare. Ulterior aceştia scot banii din acte sau paşaport, fără a face careva verificări.

În urma investigaţiilor, oamenii legii au documentat acţiunile ilegale a celor opt inspectori vamali, dar şi a altor 20 de persoane fizice, implicate în această schemă. În privinţa acestor persoane dosarul este la faza de urmărire penală, iar în scurt timp va fi trimis în judecată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vameşii riscă o amendă de până la 100.000 de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii timp de cinci ani.

CITEȘTE ȘI: Opt inspectori vamali ai Postului Leuşeni-Albiţa, trimişi în judecată pentru corupere pasivă

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00. 

Lasă un comentariu